OMONO

Omono er et veskemerke som er tuftet på kvalitet og gode håndverkstradisjoner.

Merket ble lansert i 2019 og prosessen frem til lansering var omstendelig.

Det hele startet med idémyldring og på et enkelt tegnebrett i lille Asker. Hva vil vi at vesken vår skal være? Hvilke krav har vi til den? Og hva vil vi at den skal si om oss?

Mye skal tas hensyn til når man skal utvikle noe som de fleste av oss bruker hver eneste dag. Noen av oss vil ha èn veske som passer til alt. Som er praktisk og som vi kan bruke hver dag i flere år. Andre vil ha et "statement", en veske som kompletterer et antrekk eller som kan gjøre gi det lille ekstra til et ellers klassisk uttrykk. Men likt for alle er at vi ønsker at vesken vår er funksjonell, lekker og av god kvalitet. Et skikkelig "kinderegg" til hverdag og fest.

Alt dette hadde vi i tankene da vi skulle utvikle Omono til dere.

Da de første idéene var klekket ut, gikk ferden til Spania. I Valencia provinsen finner vi byen Elche, den er blant annet kjent for sine over 1000 skofabrikker som spesialiserer seg på skinn. Og i denne vakre middelhavsbyen finner vi etterhvert vår produsent. En liten familiedrevet fabrikk, med lange håndverkstradisjoner og med høye krav til kvalitet, både på skinn og i utførelse. Å besøke fabrikken gir gode følelser og bringer tilbake minner fra den gangen jeg stod i farfars møbelverksted og fulgte med da han jobbet. De samme luktene og lydene som jeg kjente igjen fra barndommen, og ikke minst følelsen av at her kan vi lage noe personlig. En liten bit historie i hver veske. Navnet "Omono" kommer fra det japanske ordet oomono som betyr verdifulle ting. For meg beskriver det veskene i seg selv, arbeidet bak, historien og bærekraften i måten vi har valgt å produsere på. Vi velger lokale skinnprodusenter og lokale håndverkere.   

Planleggingen er i gang

Fra idé til ferdig produkt

Andrés leter frem de beste skinnprøvene

Montering av første vareprøve 

 

Det var viktig for oss å følge prossessen fra a-å, fra det vi designet hjemme i norge, plukke ut skinn på garveriene og jobbe tett med produsenten for å finne de beste løsningene. 

Jobben med å komme frem til ferdig resultat var møysommelig, og her var det viktig for oss å bruke god tid for å få til det beste sluttresultatet. Vi samarbeidet godt med produsenten hele veien, laget prøver, redigerte, laget nye prøver og endret igjen til vi var helt fornøyd og klare til å sette produksjonen i gang. For meg er det viktig å ikke bli besatt av målet, men tørre å starte reisen med noen idéer og stole på at  veien bli til mens man går, hvis ikke kan det hende man går glipp av mulighetene som ligger i nuet. 

Vi er veldig stolte over å kunne si at alle veskene fra Omono er håndlaget av kyndige folk og av nydelig skinnkvalitet. Vi har forsøkt å designe vesker som du skal bli glad i og som kan være med deg lenge. Om det er til hverdag, fest eller jobb håper vi du finner modellen som passer for deg og dine behov.

"It´s what´s inside that counts" 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...