Ja, vi elsker lin!

Sola har for lengst begynt å varme, det er vårstemning og vi ser frem til å kle oss i lettere klær. Vi vil ha mer farge og deilige stoffer når vi tar fatt på disse lyse årstidene. 

Deilige vår- og sommerplagg i lin eller linblandinger er en sikker vinner. Behagelig på koppen, både tidløst og trendy.

Lin er et av de eldste fibrene i verden. Blandt andre har egypterene drevet med lindyrking og beredning  i uminnelig tid.  Mumier ble svøpt i band av lin, og det har blitt funnet veggmalerier i Dashur-pyramidens gravkammer som i minste detalj viser avansert egyptisk linhåndtering for omtrent 5000 år siden.

Lin lages av stenglene til planten Linum usitatissium, fibrene spinnes til tråd og veves til tøy.

Fun fact: Visste du at den blå linblomsten kun blomstrer noen få timer tidlig på dagen, faller av og ny blomster kommer dagen etter?

Lin er en kvalitet på plagg vi gjerne bruker på vår og sommertid. Det er svalt å ha på seg i varmen og puster godt. Lin tar ikke lett til seg hverken smuss eller lukt, og derfor et godt alternativ når temperaturen stiger. Men ikke avskriv disse plaggene på litt kaldere dager for lin har også evnen til å varme godt.

Lin er lite elastisk, men har stor strekkstyrke som øker når stoffet er vått. Og på grunn av de lange fibrene vil du ikke oppleve at disse plaggene loer. Normalt vaskes lin på 30 eller 40 grader og tørkes hengende. Men vær litt forsiktig med de tyngre produktene, og heller legg disse til tørk slik at de ikke strekker seg og mister fasongen sin.

Lin tåler som regel å strykes på høye temperaturer og gjerne når plagget fremdeles er fuktig. Styr unna tøymykner og unngå å legge i bløt så har du nydelig linplagg som varer lenge. Noen gode stalltips her altså, men husk alltid å lese på vaskelappen likevel.

Fun fact: Visste du at det latinske navnet til linblomsten betyr "det svært nyttige"? Kanskje ikke så rart ettersom den har vært brukt til for eksempel  fremstille linoljemaling, garn, tøy, hårgelé og i mat.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...